Dr.Hasan ALİ ARIKAN

Yönetim Kurulu Üyesi

25.01.1950 Tarihinde Mersin'in Anamur ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Anamur'da yaptı.1965-66 öğretim yılında Mersin İlköğretmen Okuluna girdi.1967-68 öğrenim yılında Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'na seçildi.1968-69 öğretim yılında da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Yüksek Mühendisliği Bölümü'ne girdi. Yüksek Öğretmen Okulu'ndan Kimya-Matematik Öğretmenliği'nden, Fen Fakültesi'nden de Kimya Yüksek Mühendisi ünvanı ile mezun oldu. Mezuniyet sonrası Ankara Eğitim Enstitüsü ve Bornova Eğitim Enstitüsü'nde kimya öğretmenliği yaptı.Sonra Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na bağlı Ankara Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde araştırıcı mühendis olarak çalıştı.Bağ-Kur'da Aktuaryal olarak çalıştı.Bu esnada da Devlet Lisan Okulu'nda İngilizce öğrendi. Sonra 16 yıl süreyle Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde çalıştı. Bu esnada,Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Kimya Mühendisliği dalında doktora yaptı. "Fen Doktoru" ünvanını kazandı.Sonraki yıllarda Denizcilik Müsteşarlığı'nda "Müşavir","Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığı"görevlerinde bulundu.Son olarak Ulaştırma Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü'nde çalıştı. 2015 yılında yaş haddinden (65 yaş) emekli oldu. Halen evli ve bir kız çocuk babasıdır.